lunes, 1 de junio de 2009

L' altre dia (el divendres 29 de maig) vam anar d'excursió amb la classe de cinqué i sisé a Sagunt. Vam eixir a les 9:45 del col·legi i vam arribar a les 10:35. Jo anava de parella amb Sònia.

En concret anavem a una reconstrucció de casa o "villa" romana, on es fan uns tallers que dirixen unes amigues de la meua mare, Charo i Amparo, que anaven vestides amb tùniques romanes com les dones d'eixa època, i després vam fer un itinerari, visitant els restos de l'antiga Saguntum.

-Primer es pujava a la muntanya a vore un antic teatre romà, on un senyor ens va explicar que el teatre estava construit en la propia muntanya, que era semicircular per a que el que deien s'escoltara de totes bandes. Per cinc portes distintes eixien els actors. Per la central, els que feien de Deus; per les del front dels costats, els que interpretaven als nobles; i per les dues altres els que representaven a la gent no important. Abans les dones no anaven al teatre per que feien molt de soroll parlant, i quan per fí van poder anar al teatre, es van posar a parlar com unes botges. S'aseien en ordre: Patricis, Plebeus i Esclaus o Dones (de baix a dalt). El teatre va ser reconstruit fa uns anys i es fan representacions d'obres clàssiques a l'estiu i, durant el curs, es celebren els LUDI SAGUNTINI, amb representacions d'obres gregues i romanes per grups escolars de tota Espanya.


- Després vam anar a veure un poc el museu, on ens van explicar que els xiquets duien una mena de caixeta metàl·lica al coll amb un desitg, una "bulla" que era un amulet protector.



-Per últim vam fer un taller d'escriptura, on ens van explicar amb qué escribien. Nosaltres ho vam fer amb tinta de calamar i una mena de canyes molt rares (que sustituien als nostres actuals bolígrafs), i sobre paper i sobre papir. Utilitzavem només lletres majúscules.

Ho vam passar molt bé.


Gabri

No hay comentarios: